RGB verlichting
 
 
 
 
 
 
De afkorting RBG staat voor Rood, Groen, Blauw en is een kleurcodering. Het is een manier om een kleur uit te drukken. Rood, groen en blauw zijn de zogenaamde primaire kleuren.
Met deze verlichting is het mogelijk ruimten, omgevingen en gebouwen om te toveren tot een echte prachtige blikvanger en  heeft u elke dag een andere kleur!
Het is in vele soorten verkrijgbaar, in vele afmetingen, met of zonder afstandsbediening en wel of niet dimbaar en deze verlichting is er dan ook in vele prijsklassen.
 
Enkele soorten
En met deze ledspot kunt u uw eigen kleurenlicht afstemmen met de afstandsbediening. U kunt uit 16 kleuren kiezen die langzaam door elkaar wisselen. Er zit een knipperfunctie en een dimmogelijkheid.
De lichthoek ligt bij de 40 graden en het verbruik is slechts 5 Watt. De prijs ligt rond de 50 euro.
 
Bovenstaande RBG ledspot is er ook zonder afstandsbediening en dan betaalt u tegen de 47 euro.
 
Een andere RGB ledspot met afstandsbediening met een werkspanning van 12 Volt. Is in twee standen te dimmen. 16 kleuren beschikbaar en de prijs is bijna 25 euro.
 
Er is ook een dimbare ledstrip met 30 leds per meter. De voedingsspanning is 12 Volt en heeft een lichthoek van 30 graden. Prijs per meter bijna 17 euro. Er zitten diverse programma`s op de controller zoals knipperen, kleuren afzonderlijk en een discoprogramma.
Deze ledstrip is ook in waterbestendige uitvoering beschikbaar.
 
RGB verlichting